Uus hotellirestoran ootab avastamist

Heidi Vihma 04. aprill 2008, 00:00

"Töötame, ikka töötame," kinnitasid kelnerid-ettekandjad, kui küsisin, kas restoran üldse ongi avatud.

Sisekujundus on liigagi rahulik ja üllatusteta, meenutades oma kõigile meeldida tahtmisega mõne suurema kruiisilaeva sisekujundust.

Neutraalne taust sobib ärikohtumisteks ja ametlikeks lõunateks või mõne ärilise saavutuse pidulikuks tähistamiseks. Eraeluliste ja intiimsemat laadi kohtumiste jaoks on siinne saal liialt lage, monotoonne, liigendusteta. Millest on mõneti kahju, sest klassikaline hotellirestorani menüü on hästi koostatud ja maitsed suurepärased.

Menüü erutab juba lugedes. Valik ei ole suur, mis iseenesest tekitab usaldust.

Eelroaks valin hanemaksapasteedi röstitud saialaastul. Kui pasteet lauda tuuakse ja ma näen, kui ilus see on, tahan pasteedi kõrvale ka veini. Kuna veinikaarti laual enam ei ole, küsin ettekandjalt, mida ta soovitab, millist veini nad foie gras' juurde pakuvad.

"Dessertveine tuleb tellida terve pudel, klaasikaupa meil neid ei ole," teatab ettekandja. Toob siis ühe klaasikaupa pakutava valge kuiva veini. Kuna ma teda ei usu, palun siiski ka veinikaarti. Loomulikult on seal kirjas, et kahte dessertveini saab ka klaasikaupa - nii hästi koostatud menüü puhul oleks võimatu, et veinivalik seda ei toetaks. Neiu vabandab ja sellega asi jääbki. Pasteet on selleks ajaks juba söödud, veinklaas puutumata.

Kui algaja ettekandja poolt poetatud tõrvatilk kõrvale jätta, oli kõik muu suurepärane. Erilise mulje jättis hanerasvas mooritud ja õuntega täidetud kodumaine põldvutt, mille juurde pakuti kanget portveinikastet, kartuli-küüslaugu püreed, ploomisalatit ja seeneraguu salatit.

Väike vutikene oli luudest puhastatud, ainult kaks säärekondikest oli alles jäetud, et koivakest näkitsemiseks näppude vahele võtta saaks.

Lisandid harmoneerusid maheda vutiga, kaste oli erakordselt maitsev. Lisaks omamaisele vutile oli menüüs ka Eesti suitsutatud tõuveise sisefilee.

Serveerimiseks kasutati kõikvõimalikke erilisi nõusid: piklikke vaagnaid, ümaraid kausikesi, väikesi lisatopsikuid, mis hoidsid jäätist koogi peale vajumast, trendikaid joogiklaase. Lisaks ? la carte menüüle on Monacos 12.00-14.30 Express Lunchi nimeline lõunapakkumine ja alates 14.30 kehtib eripakkumine, kus 495 krooni eest saab valitud kolmekäigulise menüü.

Restorani tulles erilist isu polnudki. Aga eelroa järel tellisin supi, mis osutus paraja suurusega portsjoniks ja nii maitsvaks, et lõpetuseks oli vaja veel magustoitu.

Tulemuseks oli hästikomponeeritud kolmekäiguline õhtusöök.

Lisaks kõigele muudele heamaitselistele asjadele on Monacos menüü pandud kirja heas ja ilusas eesti keeles.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:53
Otsi:

Ava täpsem otsing