Kliimamuutus toob eksootilised haigused

04. aprill 2008, 14:04

Briti arstide sõnul võib üheks
kliimamuutuse ebameeldivaks tagajärjeks olla paljude raskete lõunamaiste
haiguste levimine kaugemale põhja.

Kui välja jätta borrelioos, on putukate levitatavad haigused Suurbritannias praktiliselt tundmatud. Globaalne soojenemine võib seda seaduspärasust aga kõigest mõne kümnendi jooksul oluliselt muuta, kirjutas Reuters.

„Kõrgem õhutemperatuur ja tugevamad vihmasajud soodustavad näiteks malaaria levikut, mis on Suurbritannias seni olnud praktiliselt tundmatu,” ütles Vivienne Nathanson Briti meditsiiniassotsiatsioonist.

Lisaks toob kuumem ilm kaasa nahavähi, päikesepõletuste ning kuumarabanduste sagenemise.

Meditsiiniassotsiatsiooni soovituste kohaselt tuleks kliimamuutuse tekitatud terviseprobleemide ennetamise ja neile reageerimise valmiduse tõstmisega hakata tõsiselt tegelema. Teadlaste sõnul võib kliimamuutuse mõju inimeste tervisele olla isegi suurem mõjust majandusele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 12:10
Otsi:

Ava täpsem otsing