Ansip: kõik ministrid peavad leidma kokkuhoiukohad

Mariliis Pinn 08. aprill 2008, 08:36

Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et
riigieelarvet tuleb kokku tõmmata vähemalt 3,1 miljardi krooni võrra ja
väljamaksete tegemine külmutada ning kõik ministrid peavad leidma
kokkuhoiukohad, vahendas ETV 24.

Peaminister Andrus Ansip rääkis ETV saates "Terevisioon", et ilmselt pole kellelgi praegu julgust öelda, kas tee viib paremuse või halvemuse poole. Ta kinnitas siiski, et majanduses on mõningaid häid märke, näiteks oli pärast möödunud aasta suve ekspordi erakordselt madalaid näitajaid eksport heal tasemel oktoobris ja novembris, kui ekspordi kasv oli 12-13%, ja jaanuaris 15%.

Ansip ütles, et kõik ministrid peavad leidma kokkuhoiukohad ja esitama kokkuhoiukavad järgmise nädala kabinetiistungile. Tema sõnul on vaid tehniline küsimus, kas koostada negatiivne lisaeelarve, mida riigikogu arutaks enne suvepuhkusele jäämist, või külmutab rahandusminister kulutused riigieelarve seaduse alusel. Ta ise pooldas kulutuste külmutamist vastavalt ministrite ettepanekule ja valitsuse otsusele kuni septembrini, mil meil on olemas majanduse suvine prognoos.

"Ja siis me saame juba selle prognoosi pealt näha, kas praegusest kavast külmutada kolm miljardit krooni piisab, või tuleb veelgi teha kärpeid või hoopis vähendada seda kolme miljardit, kuna majandusel ei lähe nii halvasti, kui on prognoositud;" rääkis peaminister.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2008, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing