Choice hakkab Eestisse Skandinaavia konverentsituriste tooma

Mariliis Pinn 08. aprill 2008, 15:59

Skandinaavia suurim hotellikett Choice
sisenes Eesti majutusturule ning sõlmis esinduslepingu Tallinna sadamapiirkonnas
asuva Barons Hotelsi hotelliga Euroopa, mis kannab nüüdsest nime Clarion Hotell
Euroopa.

„Tegu on frantsiisilepinguga, mille kohaselt tohime kasutada nende kaubamärki ja millega nad meid Põhjamaades esindavad,“ selgitas Barons Hotels OÜ müügidirektor Kea Kapsta. Lepingu summad on konfidentsiaalsed, kuid Kapsta sõnul maksavad nad protsendi käibest.

Choice Skandinaavia turundusjuht Riitta Österbergi sõnul on nad Balti riikidest väga huvitatud ja tahavad ketti haarata Tallinnas vähemalt kahte hotelli. „Kasvame kogu aeg, ehitame uusi hotelle, sõlmime frantsiisilepinguid,“ sõnas ta.

Choice'i ketti kuulub viis kaubamärki. Üks neist on Clarion, mille kontseptsioon keskendub kõrgema klassi ärihotellidele ja konverentsiturismile. „See sobis meile suurepäraselt. Clarion on Skandinaavias tuntud konverentsi hotellide kett,“ selgitas Kapsta. „Hotell Euroopa sobib hästi Clarioni brändi, sest siin on hea kohalik arhitektuur, stiil ja atmosfäär, hea konverentsikeskus. Lisaks on asukoht soodne vanalinna ja sadama lähedal,“ lisas Österberg.

Põhiliselt on plaanid Skandinaavia kliente siia meelitada. Esimese kuuga Choice ketis on Kapsta sõnul Põhjamaadest siia tee leidnud juba üle 25 inimese nädalas.

Österbergi sõnul võib Eestis konverentsi korraldamine olla isegi odavam, kui Stockholmis, kus kõik on meeletult kalliks läinud.

Choice on huvitatud ka ühe vanalinna hotelli haaramisest oma ketti ja puhkuse- ja spaa-hotelli loomisest mere äärde.

MTÜ Eesti Konverentsibüroo tegevjuhi Riine Londi sõnul on enamus konverentsituriste juba igal pool käinud ja Eesti oleks neile uus sihtpunkt. „Meil on head uued hotellid, kõik on lähedal, jäävad ära pikad bussisõidud lennujaamast hotelli, kuna lennujaam on 10 minutilise sõidu kaugusel. Ka on mugav õhtul restorani sööma jalutada,“ tõi ta välja eeliseid.

Jaanuari lõpus 23 konverentsikorraldaja asutaud MTÜ Eesti Konverentsibüroo on usinalt asunud Eestit välismaal tutvustamas. „Juba on töös 4-5 päringut, üks neist isegi aastaks 2014,“ lisas Lond.

Choice Hotels Scandinavia jaoks oli 2007. aasta edukas ja arenev ning enim kasvas Clarioni kaubamärk. Choice Hotels on suurim hotellikett Skandinaavias. Choice Hotelsi hotelliketi aastakäive on 6,3 miljardit Norra krooni ning seal töötab üle 8000 töötaja. Choice Hotels Scandinavia ühendab üle 160 hotelli. Baltimaadest on Choice esindatud peale Eesti veel Leedus.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2008, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing