Pihl lõpetaks ekspresidentide perede valve

Mariliis Pinn 10. aprill 2008, 07:41

Karmi kärpimisülesande saanud siseminister
Jüri Pihl võib piltlikult öeldes anda käsu lõpetada nii president Arnold Rüütli
ja tema perekonna kui ka president Lennart Meri pere valvamine ning kutsuda
lisaks välismaalt tagasi politseiatašeed.

Eelmiste riigipeade valve ja atašeede arvelt säästmine on täna arutelu all siseministeeriumis, kus sarnaselt teiste ministeeriumidega vaadatakse kriitiliselt üle oma valitsemisala tänavune eelarve, kirjutas Postimees.ee.

Praegu on siseministeerium lähetanud ühe atašee Moskvasse, Peterburi ja Helsingisse ning kaks Haagi, aastas läheb üks atašee riigikassale maksma umbes miljon krooni. Ei atašeesid ega ekspresidente valvavaid julgestuspolitseinikke ei kavatseta koondada, nende arvel vähendatakse küll töökohtade arvu siseministeeriumi struktuuris, kuid seal töötavad inimesed suunatakse vabanevatele töökohtadele politseistruktuurides.

Endise siseministri Kalle Laaneti sõnul ei saa ekspresidentidelt aga kogu valvet ära võtta, sest seaduses on selle miinimumtase ära määratud, ainus võimalik kokkuhoiukoht siseministeeriumis on tema sõnul alustatavad investeeringud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing