Röövitud jahi meeskonna elu väljaspool hädaohtu... seni veel

10. aprill 2008, 11:01

Möödunud nädalal Somaalia ranniku lähedal
mereröövlite küüsi sattunud suure luksusjahi Le Ponant 32 meeskonnaliiget on
terved ja neid koheldakse hästi, vahendas Ukraina välisministeerium.

88 m luksusjaht oli teel Vahemerele, kui piraadid selle Somaalia vetes röövisid. Pardal polnud küll reisijaid, kui olid 22 Prantsuse, 10 Ukraina ja Korea meremeest. Kaaperdatud alus on siiani Somaalia lõunaranniku lähedal ankrus, esimesed läbirääkimised piraatidega on peetud ja Prantsuse võimud valmistuvad lunaraha maksma.

Yachting World vahendab, et Prantsuse välisministri Bernard Kouchneri sõnul kujuneb see juhtum arvatavasti pikaajaliseks. "Oluline on tulemuslik kontakt, tahame verevalamist ära hoida," sõnas minister. Prantslased on piirkonda saatnud täiendavaid eriüksusi, et läbirääkimiste edukust garanteerida.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2008, 10:59
Otsi:

Ava täpsem otsing