Eesti pangakaartide varastatud andmeid kasutati Rumeenias

Mariliis Pinn 15. aprill 2008, 07:34

Eestist varastatud pangakaartide andmetega
on märtsi lõpus tehtud Rumeenias ligi 150 000 krooni eest tehinguid.

Aprilli alguses leidsid Eesti suuremad kommertspangad vähemalt kolmelt pangaautomaadilt skimmingu-seadmed, mida kurjategijad kasutavad pangakaartide andmete kopeerimiseks, tõenäoliselt ei jõudnud nende seadmetega kogutud info kurikaelteni, kirjutas Postimees.ee.

Küll aga on sarnaste seadmetega kaartide andmeid varastatud varem ning siis on neid ka kasutatud, Hansapanga pressiesindaja Kristi Künnapase sõnul laekusid neile eelmise nädala lõpuks avaldused kaheksa pangakaardi kohta, millega tehtud tehinguid omanikud soovisid vaidlustada.

Ajavahemikus 28.–30. märtsini on Rumeenias seitsme deebetkaardiga tehtud 34 tehingut kogusummas 128 886 krooni, üheksa tehingut oli samal ajal tehtud ka ühe krediitkaardiga, millelt varastati sel moel 26 104 krooni.

Kõige viimast skimmingu-seadmete avastamise juhtumit eelmisel nädalal ei soovinud Künnapas uurimise huvides kommenteerida. Kommentaari ei õnnestunud saada ka prokuratuurilt, kes juhtumit uurib.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2008, 13:11
Otsi:

Ava täpsem otsing