BMW kvaliteediga Eesti tomat jõuab mai algul poeletile

Mariliis Pinn 16. aprill 2008, 08:21

Kui praegu maksab Hispaania tomati kilo
säästukauplustes kohati isegi alla 20 krooni ehk vähem kui mullu, siis Eesti
tomati hind kujuneb algul ilmselt kuni kaks korda kõrgemaks.

Eesti Sagro juht Kalle Reiter kinnitas, et esimena jõuab Eesti tomat suurtesse kauplustekettidesse – Prismasse ja Stockmanni, kirjutas Postimees.ee.

Samas kinnitavad varase tomati kasvatajad Sagro ja Weiss Aiand kui ühest suust, et peatselt müügile jõudev kodumaine tomat on maitselt parem ja ka tervislikum kui välismaine vili. «Võib öelda, et Eesti tomat on kui BMW, Hispaania oma aga Moskvitð,» võrdles Weiss Aiandi juht Viljar Metsaoru.

Weiss Aiandi tomatid valmivad Sagro omadest nädalajagu hiljem, kuid mai algul peaks ka need müügile jõudma, täpset hinda ei oska kasvatajad pakkuda. Kuid võrreldes teiste toidukaupadega on köögivili Eestis ainus, mis aastaga odavnenud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. April 2008, 08:19
Otsi:

Ava täpsem otsing