BÖRS: hullumeelne ralli USAs

17. aprill 2008, 10:27

USA aktsiaturud lükati eile suure hooga
kõrgemale, sest tugevad teated Intelilt, JPMorganilt ja Wells Fargolt vähendasid
muret aeglustuva majanduskasvu kasumeid kärpiva mõju üle. Terava tõusu
põhjendatus on mõneti aga küsitav.

Intel teatas, et nõrgenev majandus ei ole suutnud ettevõtte käivet allapoole sikutada, JPMorgani juht Jamie Dimon ütles, et krediidikriis on jõudmas lõpule, ning USA lääneranniku suurim pank Wells Fargo suutis langeva kinnisvaraturu kiuste oma kaotusi piirata.

Standard Poor's 500 indeks liikus optimismi harjal 2,3% üles, kvaliteetaktsiaid koondav Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 2,1% ja Nasdaq hüppas 2,8%.

Taoline ülevoolav positiivsus tundub mõnevõrra liialdusena, sest ettevõtete tulemused ei suutnud analüütikute ootusi just eriti palju ületada, pigem on praegu turu jaoks hea uudis see, kui halbu uudiseid ei ole ja tulemused tulevad enam-vähem ootustele vastavad.

JPMorgani esimese kvartali kasum vähenes 50% ehk 68 sendini aktsia kohta, täpselt sama suurt kasumit ootasid ka analüütikud. Aktsia kosus selle peale aga 2,84 dollari võrra, 44,96 dollarini. Wells Fargo väärtpaber võttis juurde 1,2 dollarit ja sulgus 29,01 dollaril. Pank suutis kasumiks teenida 60 senti aktsia kohta, samal ajal kui analüütikud ootasid 57 sendi suurust numbrit. Mullu näidati 66sendilist kasumit.

“Finantsettevõtete tulemused on üsna kohutavad, aga mitte nii kohutavad, nagu oodatud,” kommenteeris Bingham, Osborn Scarborough'i fondijuht Jennifer Ellison. “Turg võtab seda positiivsena. See on üllatav,” lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 11:31
Otsi:

Ava täpsem otsing