Google pani kahtlejatel suu kinni

18. aprill 2008, 11:23

Google paugutas eile pärast börsipäeva
lõppu selliste tulemustega, et aktsia viskus järelkauplemisel koguni 19%
kõrgemale.

Maailma populaarseima otsingumootori omanik Google aktsia kerkis eile peale turu sulgumist 83,96 dollari võrra 533,50 dollarile. Rahvusvaheliselt teenitud käive kerkis 55%, pühkides mured, et Google kannatab USA majandushalvatuse pärast. Kasum ületas analüütikute ootusi koguni 32 sendi võrra aktsia kohta, purustades Bloombergi küsitletud 26 analüütiku prognoosist 25. Puhaskasum suurenes 30% ehk 4,12 dollarini aktsia kohta.

“Neil on väga elastne mudel igasuguse majandustüübi jaoks,” rääkis Pacific Crest Securitiese analüütik Steve Weinstein.

“Ettevõttel on tugev positsioon Ühendkuningriikides. Mitmed teised riigid on nende internetireklaamide omaks võtmist alles alustanud,” lisas ta.

Enne tänast on Google aasta algusega võrreldes Nasdaqil tagasi andnud 35%, olles sellega tagant poolt seitsmes tootluse pakkuja Nasdaq 100 indeksis. Google on avaliku ettevõttena figureerinud 15 kvartalit, millest 12-l on ettevõtte suutnud oma tulemustega analüütikute ootusi ületada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. April 2008, 11:21
Otsi:

Ava täpsem otsing