USA napsab riigist lahkuvatelt turistidelt sõrmejälje

Hille Tressum 22. aprill 2008, 17:46

USA võimud tahavad teha lennu- ja
laevafirmadele kohustuse võtta sõrmejäljed ka riigist lahkuvatelt
välismaalastelt.

Uus kord jõustuks eeldatavasti tuleva aasta juuni lõpust. Riigist lahkuvate turistide sõrmejäljed peaksid tulevikus jõudma peale turisti riigist lahkumist 24 tunni jooksul USA rahvusliku julgeoleku ametisse, vahendas FoxNews.

Ameerika võimud loodavad nii tugevdatakse riigi julgeolekut, mis sai tugeva hoobi 2001. aasta 11. septembri terrorirünnakutega New Yorgi Maailmakaubanduskeskusele.

Praegu võtavad USA võimud sõrmejäljed vaid riiki saabuvatelt välismaalastelt. Riigist lahkujate sõrmejälgede võtmise idee on aga sattunud kriitika alla ning seda eeskätt lennundusfirmade poolt, kes soovivad, et sõrmejälgede võtmisega kaasnevad kulud kannaks valitsus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2008, 17:44
Otsi:

Ava täpsem otsing