Krediitkaartide numbreid müüakse internetis enampakkumise teel

Hille Tressum 23. aprill 2008, 12:49

Google'i otsingust leiab hõlpsasti
lehekülje, kust iga soovija võib endale soetada varastatud krediitkaardi numbri,
millega saab internetipoodides oste sooritada. Traagiline on seejuures fakt, et
Inglismaa võimud on kulutulena levima hakanud pettuste suhtes relvitud.

Paar klõpsatust Google'i otsingus ja selline leht avanebki. Kõik võivad registreeruda, mingeid piiranguid pole. Kelle südametunnistus lubab, võib lehelt soetada endale enampakkumise teel krediitkaardi numbri, millega võib katsetada internetipoodidest endale meelepärast kaupa soetada, kirjutas BBC.

Traagiline selle juures on fakt, et Inglismaa võimud on antud tegevuse suhtes relvitud. BBC uuringu tulemusena selgus, et krediitkaartidega teostavate kuritegude arv internetis on mühinal kasvanud. Iga vähegi nutikam häkker suudab end häkkida online poodidesse varastades sealt vajalikud krediitkaartide numbrid. Edasi rändavad varastatud kaartite numbrid keskkonda, kus need enampakkumise teel maha müüakse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2008, 07:38
Otsi:

Ava täpsem otsing