Viis kuud enne Gentlemani sündi

Monica Raud 25. aprill 2008, 00:00

Võimalus teha koostööd Itaalia kirjastusega Class Editori ning hakata välja andma niivõrd elegantset ajakirja nagu Gentleman, tekitas Äripäeva inimestes suurt elevust ja entusiasmi. See kõik oli nii uus ja huvitav. Ja ehkki asi hakkab juba tuttavamaks saama, on põnev jätkuvalt.

Kuid veel enne, kui end täielikult täna ilmavalgust näinud esimesele numbrile pühenduda saime, ootasid Itaalia partnerid meilt proovinumbrit. Eks oli see väike kinnitus meile enestelegi, et saame hakkama küll. Õnneks võis proovinumbris kasutada juba ilmunud materjali ja teemade aktuaalsus polnud tähtis. Ometi oli Äripäeva lisaväljaannetes avaldatud lugudest sobivate leidmine üle ootuste keeruline, mis näitab, et Gentleman on ikkagi midagi muud, kui oleme teinud seni.

Koos testinumbriga sõitsime väikese seltskonnaga veebruaris Milanosse. Tutvusime sealse toimetuse ja oluliste inimestega ning vaatasime, kuidas sealset Gentlemani tehakse ja mida saaksime omale kõrva taha panna. Oli ilus, kasulik, üllatav ja teistsugune.

Meie proovinumbriga jäädi rahule, anti kaasa mõned soovitused ning kuhjaga julgust olla ajakirja tegemisel harjumuspärasest vabam ja loovam. Meie meeleheaks õnnestus kohtuda ka Gentlemani moeseeriate stilistiga ja vaadata pealt köögiteemalist fotosessiooni Bulthaupi esinduses. Ehk ilmub kõnealune moeseeria ka mõnes Eesti Gentlemanis.

Meie enda esimese numbri esikaane fotosessioon oli arvatavasti kõige lõbusam osa selle ajakirja valmimisel. Tahtsime tingimata portreteeritavat - Andres Kogerit - pildistada tema jaoks nii olulise Fahle maja taustal, ehkki sobivat võttekohta ja pildistamisnurka oli väga keeruline leida. Ilm tol veebruaripäeval oli jahe ja tuuline, aga kõigi osalenute rõõmsameelsus, avatus ja pealehakkamine hoidsid meeleolu üleval ja lisaks fotodele saime palju naerda. Pärast meie etteastet Fahle maja terrassil ilmutas end ka vist aasta esimene päike ja mina isiklikult läksin koju kui energiakapslist tulnuna.

Samasugune loominguline ja tihe meeskonnatöö aga jätkub ja jätkub, sest teistmoodi poleks võimalik seda ajakirja tehagi.

Juba mõnda aega elab meie meeskond mai lõpus ilmuva Gentlemani vaimus ja kui tahaksin, võiksin juba vihjata, millest saab lugeda juunikuus.

Aga ütlen vaid niipalju, et jätkame sama heas vaimus ja sama hea ajakirjaga.

Fotod Meeli Küttim, Andras Kralla, Indrek Susi

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing