Hansapank: loodame, et ka Eesti ettevõtted hakkavad globaalsemalt mõtlema

Agnes Ojala 29. aprill 2008, 16:27

Hansapanga ettevõtete panganduse
tegevdirektor Artjom Sokolov ütles täna Ettevõtluse Auhind 2008
väljakuulutamisel, et Eesti ettevõtjad võiksid ringi vaadata laiema
haardega.

Sokolov märkis, et koos EASi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ja Eesti Tööandjate Keskliidu ettevõtluskonkursiga annab oma auhinna välja ka Hansapank. Sel aastal saab üks siinne ettevõte tiitli edukaim laieneja Baltikumis.

„Kogu aeg räägitakse vaid Eesti majandusest, kuid ei tohi ära unustada, et meil on siin vaid 1,3 miljonit inimest. Euroopa mõistes on see vaid linna jagu. Mida aeg edasi, seda enam tuleb vaadata, kas ettevõte suudab laieneda väljapoole koduturgu. Tunnustame omapoolse auhinnaga ettevõtet, kes on juba suutnud piiri taha vaadata,“ rääkis panga esindaja.

Sokolov tõi välja, et tiitli võiks saada ettevõte, kus on laienemisele mõeldud ka juba varem, mitte alles nüüd, kus majandus on jahtunud.

Ühtlasi on laieneja auhinda lootus saada ettevõttel, kes on suutnud ära kasutada Balti riikide võimalusi ja on end samal ajal iga turuga kohandanud. Näitena kohanemisest tõi Sokolov Hansapanga enda, kus inimesed ei teagi täpselt, kus peakontor asub. „Inimesed töötavad Lätis, Leedus, Eestis. Oleme Balti ettevõte,“ märkis ta.

Samas avaldas ta lootust, et ei piirduta ka vaid Baltikumiga. „Londonis võetakse laienemisele mõeldes ette lõik teatud meridiaanide vahel, ei keskenduta vaid ühele väiksele regioonile. Loodame, et ka Eesti ettevõtted hakkavad globaalsemalt mõtlema,“ lisas Sokolov.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 15:16
Otsi:

Ava täpsem otsing