Teisipäev 6. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Nordea Eesti esimese kvartali kasum oli 78 miljonit

29. aprill 2008, 15:13

Nordea Eesti kasum oli esimese kvartalis 78
miljonit krooni, mis on 17% enam kui mullu samal ajal, ent tublist vähem kui
Sampol, kes hiilgas 124 miljoniga.

Aastaga kasvas Nordea varade maht 43%, ulatudes märtsikuu lõpuks 34 miljardi kroonini, teatas ettevõte.

Nordea laenu- ja liisinguportfelli maht oli märtsi lõpuks 31,8 miljardit krooni, mis tähendab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 48%-list tõusu. Kiireimat kasvu näitas ettevõtete laenude portfell, suurenedes mullusega võrreldes 69% ning ulatudes 20 miljardi kroonini. Samal ajal suurenesid laenud eraisikutele varasemast aeglasemas tempos, ulatudes 11,7 miljardi kroonini, mis on 27% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.
Aastaga tõusis Nordea eraisikute hoiuseportfelli maht 26% pea 2,7 miljardi kroonini, samal ajal kui munitsipaal- ja korporatiivsektori hoiuste osakaal näitas langustrendi.

Nordea Eesti juhataja Vahur Kraft sõnul peegeldavad esimese kvartali tulemused kõnekalt majanduses toimunud muudatusi ning trende inimeste finantskäitumises. „Kahtlemata on keskkond meie ümber muutunud ning seetõttu tuleb ka pankadel uue olukorra iseärasusi arvestada,” märkis Kraft.
"Joonistub eriti selgelt välja üldine eraisikute laenude kasvutempo raugemise trend. Oma osa on siin nõudluse ja pakkumise vähenemisel, mis tuleneb ka inimeste ettevaatlikumast finantsplaneerimisest – osa inimesi on avalikkuses kõlanud prognoosidest ja hoiatustest ehmunud, osa on lihtsalt asunud äraootavale seisukohale,” lisas Kraft.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2008, 09:29
Otsi:

Ava täpsem otsing