Tallinna Ülikool rajab teadusmaja

ÄP 30. aprill 2008, 00:00

Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk OÜ projekti järgi kavatseb Tallinna Ülikool rajada praeguse haldushoone ja keeltemaja ümberehitamise teel teadusmaja.

Kahe aasta pärast valmiv ja 142 miljonit krooni maksma minev ehitus peaks pakkuma paremaid töötingimusi 207 teadustöötajale ja 72 doktorandile.

Uues keskuses saavad endale ruume teiste hulgas matemaatika ja loodusteaduse instituut, ökoloogia instituut, informaatika instituut, rahvusvaheliste ja sotsiaaluuringute instituut, riigiteaduste instituut, psühholoogiainstituut.

Toetudes 2006. a aprillis ülikooli kinnisvaraspetsialistide hinnangule, et haldushoone on amortiseerunud ja kaasaegsetele nõuetele mittevastav, laseb ülikool oma peahoonega ansambliliselt haakuva 1939. aasta funktsionalistliku elamu tundmatuseni ümber ehitada. Ligi 25 % kasvava kubatuuriga haldusmaja kipub koos ümberehitatud keeltemajaga peahoonet ilmselt lämmatama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:31
Otsi:

Ava täpsem otsing