Nordea jätab internetipanga ülekannete päevalimiidid endiseks

02. mai 2008, 09:31

Kuna Nordea Pank kasutab korduvkasutusega
paroolikaartide asemel ühekordseid koodikaarte, ei kehtesta Nordea alates
tänasest internetipangas tehtavatele ülekannetele 5000kroonist
päevalimiiti. Nordea internetipangas jääb ööpäevase limiidina kehtima
senine kliendiga kokku lepitud summa.

Nordea Panga klientide kasutuses olevad ühekordsed koodikaardid on korduvkasutusega paroolikaartidest turvalisemad, kuna iga koodi kasutatakse internetipanka sisenemisel või tehingute kinnitamisel vaid korra ning nii on pahavara abil kliendi kasutajatunnuse ja koodide teadasaamise oht minimeeritud, teatas pank.

"Kuna meie koodikaartidel on iga kood kasutatav vaid ühe korra, pole meil hetkel põhjust tehtavate ülekannete limiiti alandada. Pakume oma internetipanga kasutajatele ühtaegu turvalist ja paindlikku lahendust, jättes kliendile vabaduse valida, kas kasutada suuremate ülekannete tegemisel koodikaarti või ID-kaarti. Sõltumata sellest, millist lahendust klient eelistab, tuleb kindlasti tagada arvutikasutamise turvalisus, uuendades viirusetõrjeprogramme ning varustades arvuti tulemüüriga," märkis Nordea internetipanga arendusjuht Martin Mark.

Eelmise aasta septembris avatud Nordea uue internetipanga koodikaartidel on 120 ühekordselt kasutatavat koodi ning internetipanka on võimalik siseneda ka ID-kaardiga.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2008, 10:36
Otsi:

Ava täpsem otsing