USA kodanikud lihtsalt jalutavad oma kodudest minema

02. mai 2008, 11:46

Kui USA-s maja väärtus langeb allapoole
seda summat, mille omanik pangale võlgu on, siis võib inimene lihtsalt minema
jalutada ning mingeid täiendavaid kohustusi tal enam pole. Kahju kannab
pank.

Tarkinvestor.ee analüütik Kristjan Lepik kirjeldab oma portaalis ühte reaalset juhtumit. Pere ostis 2005. a. jaanuaris maja, hinnaks oli 1 157 000 dollarit. Inimesed ei pidanud ise üldse raha mängu panema. Kuna kinnisvarahinnad tõusid, siis 2007. a. aprilliks oli pere laenanud 491 000 dollarit juurde ning tarbis ära. Ent kinnisvarahinnad hakkasid langema. 2007. a. lõpus otsustas pere sellest majast loobuda. Laenu oli võetud kokku pea 1,5 mln dollarit, kuid maja müügihind oli selleks hetkeks vaid 1,2 miljonit. 0,3 miljonit kahjumit tuleb kanda pangal. Pere sai kolm aastat väga kenas majas elada ning pea pool miljonit ära tarbida.

Ainus probleem on, et sellise "ära jalutamise" tagajärjel inimesel enam mõnda aega panka asja ei ole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2008, 16:37
Otsi:

Ava täpsem otsing