Briti saadik kutsus eestlasi saareriiki äri tegema

Mariliis Pinn 07. mai 2008, 14:47

Ühendkuningriigi Suursaadik Peter Carter
kutsus Altex Marketing seminaril E!UK eestlasi Inglismaale äri tegema.

„Tahame eestlasi julgustada brittidega äri tegema. Eesti ettevõttel on 500 km laiune silmapiir, mis hõlmab Soomet, Balti riike, natuke Rootsit ja Venemaad. Eesti on oma arengus Lätist-Leedust ees, kohe palju ees Venemaast. Soome ja Rootsi ei tähenda veel ülemaailmset haardeulatust. Vaadake kaugemale kui 500 km,“ kustus suursaadik siinseid ettevõtteid üles.

Carteri sõnul on Suurbritannia Eestile loomulik partner. „Meil on oskusi ja loomingulisust, mida teineteisega jagada. Oleme esmaklassiline partner, küll 1500 km kaugusel, kuid meil on palju pakkuda,“ lisas ta.

Carter ütles, et Eesti firmad ei peaks Inglismaale minekut kartma, sest sealsete oludega aitavad neil kohaneda mitmed organisatsioonid alates Briti kaubanduskojast ja lõpetades riiklike abiasutustega.

Saadik peab Eesti ja Ühendkuningriigi koostööd loomulikuks. „Eesti on e-lahenduste ja -teenuste liider ning 400 miljardi dollari suurusest e-kaubanduse käibest 15-20% on brittide tekitatud. Isegi jõulupühal, kui tavalised poed olid kinni, ostsid britid veebist 4 miljoni naela eest kaupa,“ lisas ta.

Ka briti digiturunduse agentuuri Chinwag turundusdirektor Sam Michel sõnas, et eestlased on Suurbritanniasse teretulnud. „See on eestlaste võimalus, sest meil on suur tööjõupuudus ning veebimeedia ja turunduse buum, paljud kohalikud ettevõtted vajavad abi. Mõned eestlased juba töötavad Inglismaa projektidega,“ lisas ta.

Lisaks on tema sõnul palju tööd vabakutselistele. „Vabakutseliste osakaal on Suurbritannias suur, seal on palju tööd ja palju võimalusi oskusi arendada,“ sõnas Michel.

Ka on britid oma pilgu Eesti suunas pööranud. On juba ettevõtteid, kelle tehnilised lahendused tehakse Eestis ja kes otsivad võimalusi turundust siit sisse osta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    07. May 2008, 14:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing