Kuidas säästa bensiini III

07. mai 2008, 12:32

Mida peaks jälgima linnasõidul, et auto
bensiinikulu vähendada?

Loe ka, mida enne ette võtta, et säästlik sõiduviis hästi välja tuleks: Kuidas säästa bensiini I

ning kuidas oma sõite planeerida ja ajastada: Kuidas säästa bensiini II .

25. Stopp-märk. Kui märgi ees on mitu autot, siis aeglusta oma sõidutempot nii, et jõuaksid märgi ette täpselt sel hetkel, kui sinu ees olev auto on lahkunud. Nii hoiad kokku pidurdamisi ja terve rea paigaltvõtte.

26. Alusta pikemast sõidust. Kui sul on vaja käia mitmes eri kohas, siis sõida esmalt kõige kaugemasse sihtkohta ning hakka sealt tasapisi tagasi tulema. Pikem avasõit soojendab auto piisavalt üles.

27. Väldi mootori käiamist tühikäigul. Kui pead seisma jääma kauemaks kui mõned sekundid, keera süüde välja. Paraku on sellisel käitumisel mõni „aga”. Esiteks peab auto olema korras ning kohe käima minema. Kui oled arvestav autojuht, siis ilmselt püüad sa vältida ka seda, et keegi sulle tagant sisse sõidaks. Vahel aitab kiire pisimanööver vältida seda, et teine auto sulle tagant otsa veereb.

28. Arvesta foorituledega. Kui sa näed kaugelt põlemas rohelist tuld, siis arvesta, et see tuli võib selleks ajaks kustuda, kui sina ristmikule jõuad. Seetõttu ei maksa kiirendada, sest vastasel juhul tuleb teha äkkpidurdus, kui vahepeal roheline tõesti kustuma peaks.

29. Väldi lühikesi sõite. Kui sul tuleb teha mitmeid peatusi, siis planeeri nad kõik ühte. Mootor töötab ökonoomsemalt, kui ta on korralikult soe. Sellisel juhul on ka lühikesed järjestikku planeeritud peatused ökonoomsemad. Eriti kehtib see külmade ilmadega.

30. Kui lähened ristmikule ja näed juba kaugelt, et sinule põleb punane tuli, võid käiku aeglustada, et vältida täielikku peatumist

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. May 2008, 12:31
Otsi:

Ava täpsem otsing