Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Olde Hansa kostitab soojendatud söögiga

Mariliis Pinn 08. mai 2008, 10:18

Inimesed maksavad sadu kroone, et süüa
Eesti tuntui shy;mas restoranis keskaegseid toite. Ent suur osa
menu shy;roogadest valmib hoopis mujal ning soojendatakse Olde Hansas lihtsalt
üles.

Nõukogude ajal Noorte Meeste shy;Kristliku Ühingu kaudu Soomest Eestisse tulnud endise ajakirjaniku, suhtekorraldaja ning usuõpetaja Auri Hakomaa äriidee pakkuda Tallinna iidses linnasüdames keskaegseid hõrgutisi töötab nagu õlitatult. Arvukates arvustustes üle ilma kiidetakse, et Tallinnas käies "ei tohi Olde Hansat vahele jätta", "aeg möödub seal fantastiliselt" ning "toit on kõige selle täht".

Eesti Ekspressile on mitu allikat rääkinud, et menurestorani köök on suvise ja jõuluaegse turistidemassi teenindamiseks liiga väike. Seetõttu küpsetatakse road mujal valmis, tuuakse termoste ja muude nõudega Olde Hansasse ja neid vaid soojendatakse kohapeal enne lauale kandmist. Muu hulgas valmib osa roogadest koolitoidufirmas Eesti Eine.

Ka internetist võib leida vihjeid ? la: "Seal tehakse toit kõik hommikul valmis ja siis [hoitakse] marmiidis terve päev. Nii nagu te käite lõunasöögi ajal päevapraade söömas. Vahe selles, et muidu saad prae 40 eek ja seal maksad 300 eek sellesama jama eest. Ja raha tuleb nagu murdu neil sisse, shy;vaatamata shy;kõigele, sest inimene arvab, et see on shy;teistsugune ja huvitav."

Tegelikult ei ole suurköögi kasutamine tänapäeva Eesti restoraniäris midagi erilist. Iseäralik oleks, kui neid ei kasutataks, sest paljusid tooteid ja teenuseid on kasulikum sisse osta kui ise teha. Näiteks Kuressaare sanatooriumidel on ühisköök. Fazer Amica opereerib restoran-lounge'is Wana Tunnel. Eesti Eine käes on Viimsi spaa restoran jne.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing