Sampo Life: lastele loota ei ole kõige õigem strateegia

Agnes Ojala 08. mai 2008, 16:20

SE Sampo Life Insurance Balticu juhatuse
esimees Imre Madison ütles täna ettevõtte korraldatud pensioniuuringut
tutvustades, et praegust iivet arvestades ei ole pensionipõlves lastele loota
kõige parem.

„Statistika näitab, et Eestis on iive jätkuvalt negatiivne. Keskmises leibkonnas on 2,5 inimest ja selle suurus ei ole kasvamas. Seetõttu ei ole pensionile jäädes lastele lootmine ei ole kõige õigem strateegia,“ märkis Madison.

Tema sõnul on Eestis liiga palju inimesi, kes oma tulevikule tööelu järel ei mõtle. „Mida rohkem selliseid inimesi on, seda enam on mõtlemisainet kogu ühiskonnale tervikuna,“ rääkis ta.

Madisoni hinnangul ei ole inimesed pensioniks valmistuse vajadust veel teadvustanud, kuna Eestis on endiselt valdav arusaam, et pensionil olemine tähendabki kokkuhoidu, kulude kärpimist ja kasinamat elustandardit. „Tundub, et eestlane veel ei usu väärikasse vananemisse, mistõttu ei mõelda läbi oma võimalusi tulevikuks säästma hakata,“ lisas ta.

Sampo Life’i andmetel on see aga vägagi võimalik, sest I ja II pensionisamba olemasolul on juba minimaalse III samba sissemaksega võimalik endale pensionile jäädes kindlustada 70% varasem sissetulek. Makseid suurendades aga on võimalik endale vägagi korralik pension tagada.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2008, 16:18
Otsi:

Ava täpsem otsing