K-Arvutisalong: inimesi peaks õpetama internetti kasutama

Mariliis Pinn 09. mai 2008, 15:28

K-Arvutisalongi juhatuse liige Henri Ploom
ütles aripaev.ee-le, et valitsuse kinnitatud küberjulgeoleku strateegia
eesmärgid on head. Ta leiab, et teavituskampaaniate kaudu peaks
lisaks põhjalikumalt inimesi informeerida interneti ja e-kirja kasutamise
ohtudest.

“Riigi väljatöötatav kava näeb tõenäoliselt ette ka jaekaupmeeste kaasamist lõppkasutajate teavitustegevustesse,” lisas Ploom.

Ploom hindab tarbijate teadlikkust arvutikaitse osas juba praegu rahuldavaks. „Usun, et tavakasutajale eelinstalleeritud viirusetõrjest ning Windowsi sisseehitatud tulemüürist üldjuhul piisab. Pigem tuleks arvutikasutajaid teavituskampaaniate kaudu põhjalikumalt informeerida interneti ja e-kirja kasutamise ohtudest,“ tõi ta välja uue ohu.

„Järelteeninduse käigus informeerime klienti, kui avastame, et tema arvuti on pahavara või viiruse poolt nakatatud. Oleme hea meelega valmis liituma arvutikasutajate küberturvalisuse propageerimise tegevustega,“ tutvustas ta K-Arvutisalongi panust küberturvalisusse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2008, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing