Trigon: Eesti Ehituse tulemused on tugevad

09. mai 2008, 16:09

Trigon Capital hindab Eesti Ehituse
tulemusi headeks, kuna neil on 3,4 mld krooni eest tellimusi ning käivet
kasvatati 38 protsenti.

"Esmapilgul tunduvad Eesti Ehituse tulemused tugevad," märkis Trigon Capitali fondihaldur Heiti Riisberg aripaev.ee-le. Ta märkis, et firma on kasvatanud käivet 38% ning suutnud ka marginaale parandada. Positiivne on tema hinnangul ettevõtte jätkuvalt tugev tellimusteraamat (ca 3,4 miljardit krooni), mis annab põhjust oodata tugevaid müügitulemusi ka lähitulevikus.

"Lähituleviku arengute osas oleme Eesti Ehituse suhtes turu keskmisest positiivsemad. Ettevõtte likviidus on tugev ning varudes pole suuri elamuarendusprojeke, mis võiksid põhjustada ümberhindluskahjumeid. Samuti on Eesti Ehitus hoidnud elamuehituse osakaalu alla 15%, mis tänases turusituatsioonis on kindlasti hea," ütles Riisberg.

Järgmiste kvartalite osas jälgib Trigon Capital eelkõige ettevõtte laienemist Ukrainas ning võimalikku mõju seoses riigieelarveliste projektide vähenemisega Eestis. Samuti tuleb järgmise aasta-kahe jooksul tõenäoliselt häid ülevõtmisvõimalusi raskustesse sattunud väiksemate konkurentide osas.

"Meie arvates on hind atraktiivne," väitis Riisberg.

Trigon Capitali hallatavatel aktsia- ja pensionifondidel on positsioon Eesti Ehituses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2008, 16:07
Otsi:

Ava täpsem otsing