Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Lepik: raske on näha katalüsaatorit, mis majanduse käima tõmbaks

Hille Tressum 14. mai 2008, 10:36

Tarkinvestor.ee analüütiku Kristjan Lepik
kommenteeris täna hommikuses "Terevisooni“ saates majanduskasvu, öeldes, et
raske on näha katalüsaatorit, mis lükkaks majanduse uuesti täie hooga üles.

"Üks peamine põhjus, miks me praegu räägime majanduse jahtumisest, on kinnisvaraturg. Kinnisvaraturu jahtumisest kõik alguse saigi. Majandus on ikkagi nagu suur naftatanker, kui üks väike ettevõte oleks kiirpaat, mille sa kiiresti ümber pöörad, siis naftatankeri pööramine võtab oluliselt kauem aega," võrdles Lepik.

Lepiku sõnul ei käi majanduses need protsessid nii kiiresti. "Kui jahtumine kinnisvarasektoris algas, siis ta jõudis teistesse sektoritesse, mille mõju ei olnud momentaalne, vaid võttis aega ja tegelikult praegu veel see protsess käib. Raske on näha, et seda suurt naftatankerit on võimalik nüüd kiiresti ümber pöörata, "kommenteeris Lepik.

Tarkinvestor.ee analüütikud on selleks aastaks prognoosinud vaid 1,2% majanduskasvu.

Küsimusele, miks nähakse majanduskasvu nii tumedates toonides, vastas Lepik, et 1,2% ei ole midagi hullu, kuna tegemist on siiski kasvuga.

"Me ei ürita olla negatiivsed, vaid võimalikult realistlikud, meil ei ole mingeid varjatud tagamaid, olemaks positiivsed või negatiivsed. Oleme põhjalikult analüüsinud tegureid, mis Eesti majandust mõjutavad, ja see number tundub kõige realistlikum. Raske on näha, et meil siin oluliselt paremini läheks. See buum, mis meil viis aastat olnud on, on olnud väga tugev ja võib öelda, et sellest taastumine ei ole ühe ega kahe kvartali teema," rääkis Lepik.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing