Majutajatel kliente 5% võrra rohkem

15. mai 2008, 09:40

Majutusettevõtetes peatus aasta esimesel
kolmel kuul 5% enam kui aasta tagasi samal ajal, alates märtsist hakkas
suurenema ka välisturistide osa, teatab statistikaamet.

Üle poole majutusettevõtetes peatunud välisturistidest saabus Soomest. Soome turistide arv suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 9%. Teistest suurematest partnerriikidest saabus majutusettevõtetesse rohkem turiste ka Lätist ja Venemaalt. Rootsi, Saksamaa, Suurbritannia ja Norra turistide arv aga vähenes.

Välisturistid olid märtsis ülekaalus Põhja-Eestis, kus neid on siseturistidest neli korda rohkem, 124 000 välisturisti kõrval ööbis Põhja-Eesti majutusasutustes 32 000 Eesti inimest. Ka Lääne-Eestis oli välisturiste siseturistidest rohkem, mujal Eestis on lõviosa ööbijaist Eesti elanikud.

Märtsis peatus Eesti majutusettevõtetes 154 000 turisti. Tavapäraselt hakkas märtsis seoses turismihooaja lähenemisega välisturistide osatähtsus suurenema. Kui jaanuaris ja veebruaris olid ligi pooled majutatud turistidest välisturistid, siis märtsis tõusis välisturistide osatähtsus 54%-ni.

Välisturistide arv suurenes 6% ja siseturistide 3% eelmise aasta märtsiga võrreldes. Märtsis oli külastajatele avatud 683 majutusettevõtet 16 300 toa ja 34 700 voodikohaga. Täidetud oli 36% tubadest.

Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 459 krooni. Ööpäeva keskmine maksumus oli 4% kallim kui eelmise aasta märtsis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2008, 11:03
Otsi:

Ava täpsem otsing