Uuring nägi taastuvenergias tekkimas mulli

15. mai 2008, 18:21

Taastuvenergia sektoris võib arenemas olla
majandusmull, kuna investorid võistlevad selle ala rahapaigutustes ja tõukavad
hindu üles, leidis KPMG uuring.

KPMG küsitles üle 200 vastava investeerimisvaldkonna juhtivtöötaja, vahendas eile Reuters. Hoolimata kartusest, et varad võivad olla üle hinnatud, ennustas 60% neist tuule- ja päikeseenergeetika ning biokütuste alale edasist kasvu. 30% küsitletuist loodab enne 2010.a. mõnd selle valdkonna ettevõtet omandada.

Varem sel aastal on naftahiid BP viidanud oma rohelise energia rahapaigutuste võimalikku piiramisse selle turu ülehinnatuse tõttu.

Taastuvenergia vastu on huvi tõstnud kliimamuutuste kartused. Riikide nõuded, et taastuvallikad peavad moodustama teatud protsendi kogu mootorikütuste tootmisest ja muust energeetikast on andnud sellele majanduslikult elujõudu juurde.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2008, 20:19
Otsi:

Ava täpsem otsing