Ukrainast sai täna WTO liige

16. mai 2008, 18:45

Ukraina on nüüdsest Maailma
Kaubandusorganisatsiooni 152. täieõiguslik liige, mis riigi juhtide hinnangul
peaks otseselt parandama sealse majanduse väljavaateid.

Liitumine jõustus seoses nõutava 30 päeva möödumisega ülemraada vastava otsuse väljakuulutamisest president Viktor Juštšenko poolt, kirjutas ajaleht Kommersant. Protokoll ühinemise kohta kirjutati alla k.a. 5. veebruaril WTO üldkogu istungil Genfis. Ukraina majandusministeeriumi teatel võib liitumisest oodata eelarvetulude kasvu väliskaubanduse arvel ja toodangu ekspordi kasvu 7-10% aastas, samuti tootmise konkurentsivõime kasvu tänu lisanduvaile välisinvesteeringutele. Eraldi märgiti Ukrainale kehtestatud kvootide kaotamise vajalikkust metallide ekspordile EL riikidesse.

Ukraina pürgimine organisatsiooni algas juba 1993.a., kui moodustati vastav töögrupp. Siiani ei ole WTO liige Venemaa. Seniste nii Ukraina- kui Vene-poolsete avalduste kohaselt ei hakka varem liikmeks saanu teisele organisatsioonis täiendavaid tingimusi välja käies liikmeks saamisel takistusi tegema.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 09:00
Otsi:

Ava täpsem otsing