Tamming pani Hollywoodi filmi miljon krooni

Annika Matson 19. mai 2008, 11:05

Eesti päritolu režissöör Priit Jürjens
väntab Hollywoodis täispikka märulit "The Hired Gun", mille tegemiseks
andis miljon krooni valuutavahetusfirma Tavid omanik Alar Tamming.

Märulis "The Hired Gun" toimetatakse USA linna Los Angeles tuumapommi. Filmis teeb kaasa ka filmi "Marukoerad" staar Michael Madsen. Linateose “The Hired Gun” eelarve 194 000 dollarit (ligi 2 miljonit krooni) ja filmi õigused on jagatud kaheks. Pool kuulub Jürjensile ja pool Tammingule.

Kuluökonoomsuses võib olla abi asjaolust, et Jürjens on harjunud tegema ise sisuliselt kõike – oma eelmises, mullu välja tulnud filmis “The Bank Job” oli ta nii stsenarist, režissöör, produtsent kui ka helilooja, kirjutas Eesti Ekspress.

Jürjens eelistab mõelda tulevikule. "Tavaliselt väikefilmid antakse ühele levitajale, kes seda mööda maailma müüb. Meie tahame nüüd teha nagu suured stuudiod – shy;Euroopas, Aasias ja Austraalias on üks levitaja, Ameerikas teine levitaja, ülemaailmsel DVD-l on kolmas levitaja,” räägib ta “The Hired Guni” tulevikust.

"Ma tahaksin rikkaks saada – esiteks! Siis teiseks... ma käisin hiljuti külas ja tegin kihlveo sellise mehega nagu Mark A. Lasoff, kes on saanud Oscari “Titanicu” eriefektide eest. Me veidike seal tögasime teda, et muidu oli see väga lahe film, aga need eriefektid olid nagu natuke nõmedad. Ja siis vedasime pudeli viski peale kihla, et veel enne, kui ma 35aastane olen, saan ma Oscari – ma küll veel ei tea, mille eest," rääkis Jürjens.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2008, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing