Maripuu: iga laenuvõtja vastutab ise oma otsuste eest

20. mai 2008, 20:33

Sotsiaalminister Marit Maripuu kommenteeris
laenuvõtjate abistamist, et teavitustöö ja inimeste nõustamine on see, mida riik
pakub täna, kuid iga inimene vastutab ise oma otsuste eest.

"Teavitustöö ja inimeste nõustamine on see, mida riik pakub ka juba täna ja mis aitab mõista, et iga inimene vastutab ise oma otsuste eest. SMSiga võetud laene lihtsalt kinni maksma hakata riik ei saa. Igaüks peab ise väga täpselt läbi lugema ja aru saama, millele ta allkirja annab," vastas Maripuu tänasele päevaküsimusele, kas riik peaks aitama hädas laenuvõtjaid?

"Igaüks peab ise omama ülevaadet, kui palju ta pere teenib, kui suured on igakuised kohustused ning palju planeeritakse igapäevasteks toiminguteks. Häid nõuandeid saab portaalist www.minuraha.ee, laenunõu saab pankade laenutöötajailt," rääkis ta.

"Nõu annavad võlanõustajad ja valdade sotsiaaltöötajad, keda on sel alal ka koolitatud; küsida saab õigusabi (www.otb.ee). Vajadusel on võimalik pöörduda ka kohtusse. Alustama aga peab iseendast ja ise probleemi tunnistama, sest vastu tahtmist ei saa kedagi abistada," lisas minister.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2008, 20:30
Otsi:

Ava täpsem otsing