Rehe: laen on panga ja kliendi vaheline asi

20. mai 2008, 12:30

Sampo Panga tegevjuht ning värske
Pangaliidu juht Aivar Rehe vastas aripaev.ee küsimusele, kas riik peaks
hättasattunud laenuvõtjaid aitama, kindla ei-ga, sest tegu on kliendi ja panga
vahelise probleemiga.

Rehe meenutas, et Skandinaavias lahendati kõik sellised probleemid ilma riigi sekkumiseta ning Briti valitsus sai hiljuti taolise katse eest sugeda. "Need asjad tuleb lahendada panga ja kliendi vahel," rõhutas Rehe.

Ka erinevate SMS-laenude kohta ütles Rehe, et ei tohi luua pretsedenti, kus riik kellegi välja päästab. Siiski märkis pankur, et SMS-laenu andjad peaksid olema kannatlikumad ning oma intressipoliitika üle vaatama. "Pole mõtet intressile veel viivist otsa panna ning siis kohtusse minna, see ei too ju raha tagasi, vaid süvendab ainult konflikti," manitses ta kiirlaenu pakkujaid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2008, 12:38
Otsi:

Ava täpsem otsing