HP müügitulu kasvas teises kvartalis 11%

21. mai 2008, 11:31

HP avalikustas käesoleva aasta 30. aprillil
lõppenud majandusaasta teise kvartali tulemused. HP müügitulu kasvas võrreldes
eelmise aasta sama perioodiga 11% ja oli lõppenud kvartalis 28,3 miljardit
dollarit.

Aastane kasv oli 5%, kui arvesse võtta ka valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, teatas ettevõte.

Ettevõte tegevuskasum teises kvartalis oli 2,6 miljardit dollarit ja tulu aktsia kohta 80 senti, kõrgem kui mullune 65 senti aktsia kohta.

„Tegemist oli järjekordse tugeva kvartaliga HP jaoks, mida toetas tulemuste paranemine pea kõikides äriüksustes. Häid tulemusi aitas saavutada arenevate turgude tugev nõudlus, kuna 70 protsenti meie tuludest tuleb väljastpoolt USA turgu," sõnas HP tegevjuht ja president Mark Hurd. „HP finantsprognoosid näitavad ettevõtte tugevat positsiooni maailmaturul.“

HP müügitulu kasvas 2. kvartalis Ameerika turgudel 4% 11,1 miljardi dollarini, EMEA (Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika) piirkonnas 16% 11,9 miljardi dollarini ning Aasias 16% 5,2 miljardi dollarini. Kui arvesse võtta ka valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, kasvas müügitulu nimetatud regioonides vastavalt 2, 6 ja 7%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing