Küprose kohus ei andnud Venemaale Jukose endist juhti välja

Mariliis Pinn 21. mai 2008, 10:33

Küprose kohus lükkas tagasi Venemaa
valitsuse palve anda välja endine Jukose juht Vladislav Kartaðov.

Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedevi kaitsjad teatasid, et see on järjekordne näide sellest, kuidas Venemaa ei suuda veenda ühtki riigist väljas asuvat kohut Jukoses toime pandud kuritegudes. Jukosega seotud isikuid on varem Venemaale välja andmast keeldunud Ðveits, Holland, Inglismaa, Liechtenstein ja Leedu.

Pärast nädalatepikkust tunnistajate ülekuulamist ja tuhandete dokumentide uurimist leidis Küprose kohus, et üksi Jukosega seotud isik ei või loota Venemaal ausale kohtupidamisele, sest protsessi varjutavad poliitilised motiivid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. July 2008, 18:45
Otsi:

Ava täpsem otsing