Sampo: halbade laenude eest ostetakse asju, mida rikub koi ja rooste

21. mai 2008, 17:15

Sampo panga säästmis- ja
investeerimistoodete osakonna juhataja Peeter Schamardini sõnul saab laenud
jagada tinglikult "halbadeks" ja "headeks" - "halvad" on kõrge intressiga
tarbimislaenud, mille eest ostetakse piltlikult öeldes asju, mida rikub koi ja
rooste.

"Kui jagada laenud tinglikult "halbadeks" ja "headeks", siis "halvad" on kõrge intressiga tarbimislaenud, mille eest ostetakse piltlikult öeldes asju, mida rikub koi ja rooste. "Heade" laenude alla võib liigitada laenud, mille eest ostetu säilitab oma väärtuse ka pikemas perspektiivis - näiteks kinnisvara," kommenteeris Schamardini tänast SEB korraldatud pressiüritust teemal säästmine ja langevas majanduses hakkama saamine.

Schamardini sõnul ei olene raha säästmine mitte sissetuleku suurusest, vaid suhtumisest. "Ma olen veendunud, et raha säästmine ei ole sissetulekute suuruse (eeldusel, et sissetulek ikka on), vaid suhtumise küsimus," märkis ta.

Kas on olemas varianti, et nö vaesemad inimesed ei jäävad langevas majanduses veel vaesemaks ja nö rikkamad inimesed saavad veel rikkamaks?

"Majanduslangus võib tähendada töökohtade kaotust. Vähemkindlustatud inimesi tabab töökoha kaotus kindlasti valusamalt kui neid, kes on suutnud end selle vastu valmistada," vastas ta küsimusele ning lisas, et kunagi pole hilja alustada säästmisega, sest pikk teekond saab alguse ikka just esimesest sammust.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2008, 19:51
Otsi:

Ava täpsem otsing