Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hansapank: Venemaal on tohutu potentsiaal

23. mai 2008, 13:05

Hansapanga Venemaa Aktsiafondi fondijuht
Jelena Fedotova sõnul on Venemaal tohutu arengupotentsiaal.

"Venemaal on tohutu arengupotentsiaal. Kõige positiivsemalt vaatan sektoritele ja ettevõtetele, mis müüvad oma tooteid või teenuseid Vene tarbijale. Tarbimisbuum tuleb väga kõva ning ettevõtted, kes osutavad finantsteenuseid, telekommunikatsiooniteenuseid, ehitavad supermarketid või toodavad toiduaineid, võidavad sellest kõige rohkem. Selle aasta lõpuni oleme fondis positsioneerunud nii, et tahame kasu saada sellest, mis praegu toimub tooraineteturgudel, eriti naftaturul. Venemaa naftaaktsiad on võrreldes teiste turgude naftaaktsiatega väga odavad, mida võib selgitada suurte valitsusele makstavate maksudega. Samas annavad hiljutised (poliitilised - toim) avaldused lootust, et maksusüsteem varsti muutub," vastas Fedotova aripaev.ee online-intervjuus küsimusele, millised valdkonnad on Venemaal järgnevate aastate jooksul kõige arenguvõimelisemad.

"Inflatsioon on globaalne probleem, seega on ka Venemaal sellega raske võidelda. Esimese kvartali SKP kasv 2008. aastal oli 8,2%, samas on inflatsioon aprilli lõpu seisuga juba 6,3%. Ootame aasta lõpuks inflatsiooniks 13%, 2007. aastal oli inflatsioon 11,9%," lisas Fedotova.

Samas aprilli algul oli Hansapangal teine seisukoht. Pikka aega Venemaa aktsiatesse positiivselt suhtunud Hansapank soovitas siis privaatpanganduse klientidele kvartaliülevaadet tutvustades, et Venemaa osakaalu võiks portfellis vähendada.

„Venemaale investeerida võivad fondid on sinna juba kõvasti investeerinud,“ ütles Hansapanga personaalse varahalduse investeeringute direktor Henno Viires tookord. Ta toonitas: "Kui toorainehinnad langevad, võivad fondid raha Venemaalt välja suunata.“

Loe online-intervjuud SIIT!

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2008, 17:49
Otsi:

Ava täpsem otsing