Linde: Eesti on õigusriik, kus poliitika kohtupidamist ei mõjuta

23. mai 2008, 18:01

Riigikogu teatas,
et põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde kommenteeris Vene riigiduuma
avaldust, milles kutsutakse Euroopa parlamendisaadikuid reageerima Eestis alanud
kohtuprotsessile genotsiidis süüdistatava Arnold Meri üle.

Linde märkis, et riigiduuma avalduses kasutatud retoorikas ei ole Eesti jaoks midagi uut. „Teatavasti on Eesti õigusriik, kus poliitika kohtupidamist ei mõjuta. Vene riigiduuma avaldus on aga püüe teha kohtuistungist poliitiline protsess ja sellega mõjutada Eesti kohtu tegevust. Kõikides demokraatlikes riikides toimub õigusemõistmine seaduste alusel ja kohtuprotsessid ei ole poliitilised ning loodame, et Venemaa ka seda lõpuks mõistab,“ ütles põhiseaduskomisjoni esimees.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2008, 17:58
Otsi:

Ava täpsem otsing