Maal magavast sotsiaaltöötajast müüdi maha ligi 338 miljoni krooniga

25. mai 2008, 12:30

Briti kunstniku Lucian Freudi maal, millel
on kujutatud tööhõivebüroo magava sotsiaaltöötaja elusuuruses akti, müüdi umbes
nädal tagasi toimunud Christie’ kunstioksjonil rekordilise hinnaga.

Alguses tundmatuks jääda soovinud ostja maksis kõnealuse taiese eest ligi 33,6 miljonit dollarit (u 338 miljonit krooni). Tegu on suurima rahasummaga, mis on välja käidud kunstiteose eest, mille autor veel elab, kirjutas Oma Saar.

Läinud nädalavahetusel sai aga teatavaks, et ostjaks oli vene miljardär, Tšukotka kuberner Roman Abramovitš. Ostja nimi tuli avalikuks pärast seda, kui Abramovitš päev hiljem ostis Sotheby oksjonimaja kunstioksjonilt 86,3 miljoni dollari (u 865 miljonit krooni) eest iirlasest kunstniku Francis Baconi (1909–1992) “Triptühhoni”.

Lucian Freudi (s 1922) maali “Magav sotsiaalabitöötaja” (ingl k Benefits Supervisor Sleeping) müüdi 13. mail New Yorgis Christie’ oksjonimaja kunstimüügil, kus olid välja pandud Teise maailmasõja järgsete ja kaasaegsete kunstnike taiesed. Pakkumiste lõppedes kujuneski kõnealuse maali lõpphinnaks ligi 338 miljonit krooni.

Kunstiasjatundjate väitel on seni olnud kõige kallimaks oksjonil müüdud teoseks, mille autor veel elab, ameerika kunstniku Jeff Koonsi (s 1955) teos “Rippuv süda”, mis 2007. aasta novembris müüdi 12,1 Inglise naela ehk u 237,6 miljoni krooni eest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2008, 12:28
Otsi:

Ava täpsem otsing