Societe Generale “imemaakleril” oli abilisi

26. mai 2008, 09:00

Suurpangale oma tehingutega 4,9 miljardit
eurot (76,7 mld krooni) kahju teinud Jerome Kerviel ei tegutsenud üksinda, nagu
alguses eeldati, näitab uus sõltumatu raport.

Vähemalt üks teine pangatöötaja teostas mitmel korral Kervieli tehinguid ja oli teadlik nende tulemustest, kirjutas BBC. Seda tõendavad kolmele sõltumatule uurijale silma jäänud e-kirjad. Kaasosalise nime ei ole avalikustatud. Selliste tehingute võimalikkus näitab panga töökorralduse ja järelevalve nõrkust ning juhtkonna lohakust, seisis raportis. Samuti öeldi, et Kervieli otsene ülemus oli kogenematu ning tal oli ebapiisavalt tuge, et oma tööd korralikult teha.

Eelmisel aastal langes Societe Generale kasum 82%, suur osa sellest tänu ulmetehinguid teinud maaklerile.

Varem lühikest aega vahi all viibinud Kerviel on praegu kautsjoni vastu vabaduses. Teda ootavad süüdistused usalduse kuritarvitamises, dokumentide võltsimises ja ebaseaduslikult arvutitesse sisenemises. Mees on süüdistusi eitanud, kuna väidetavalt oli pank tema tehingutest täiesti teadlik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 13:40
Otsi:

Ava täpsem otsing