Rockefellerid asusid võitlusse naftagigandiga Exxon

Agnes Ojala 28. mai 2008, 12:28

Naftagigandi Exxon Mobil asutanud perekond
Rockefeller tõusis ettevõtte vastu tagajalgadele, nõudes, et firma otsiks
võimalusi toota keskkonnasõbralikumat kütust.

Täna toimub maailma suurima puhaskasumi teeninud Exxon Mobil aktsionäride koosolek. Selle eel aga on firma asutanud perekond esitanud nõudmisi, kirjutas Reuters.

Suur osa Rockefelleritest nõuab, et ettevõtte tegevjuhi ja juhatuse esimehe ametit peaksid kaks eraldi isikut. Praegu on mõlemal kohal Rex Tillerson, kellele heidetakse ette, et mees ei ole püüdnud leida võimalusi keskenduda enam taastuvallikatest tulevale või alternatiivenergiale.

Neva Rockefeller Goodwin on esitanud nõude, mille kohaselt peab Exxon tegelema enam tulevikunägemustega, et firma võiks toota odavamat ja keskkonnasõbralikumat kütust. Neva Rockefeller Goodwin on Exxoni eelkäija, 1870. aastal loodud Standard Oili asutaja John D. Rockefelleri lapselapselaps.

Rockefellerite perekond on naftakompanii juhatusest eemal olnud aastast 1911 ja praegu on selgusetu, kui suur osa Exxoni aktsiatest perele kuulub. Exxon on välja selgitanud, et 15 Rockefellerist kaheteistkümnel, kes ettepanekuid toetavad, on kokku 0,006% Exxoni aktsiatest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2008, 12:36
Otsi:

Ava täpsem otsing