Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Amber Trusti ostetud Peterburi jäätisetehas siples kahjumis

Anne Oja 29. mai 2008, 00:00

Amber Trusti fondihaldur Indrek Kasela ütles eile, et Hladokombinat Nr 1 töötab esimesed kuud kasumlikult. Kasela tunnistas aripaev.ee-le, et mullu 284 miljoni rublase (120 mln kr) käibe teinud ettevõte lõpetas mullu miinuses.

Kahjumi suurust Kasela ei täpsustanud. "Aastaaruanne on auditeerimisel," põhjendas ta ja lisas, kombinaat vajab investeeringuid, kuid praegu pole summad paika pandud. Jäätise tootmise kõrghooajal ehk suvel tootmisprotsessis mingeid muudatusi tegema ei hakata. Esimesed investeeringud kavandatakse järgmisse aastasse.

Aripaev.ee küsis, kas see tähendab, et tehas saadi endiselt juhtkonnalt ja firma töötajatelt soodsalt kätte. "Väga totter oleks öelda, et maksime üle," märkis Kasela. Tehingu hinda pole osalised avaldanud.

Ehkki Peterburis kolmandal positsioonil olevale Hladokombinat Nr 1-le kuulub kodulinnas 15% turuosa, jääb tema turuosa kogu Venemaal alla 3,6 protsendi. Rohkem kui 360 Venemaa jäätisetootja seas on vaid kümme ettevõtet, kelle turuosa ületab 5%.

Premia Tallinna Külmhoone juht Kuldar Leis sõnas, et Baltimaades polnud enam kuhugi kasvada, kuid Peterburis ostetust suuremale tootjale poleks hammas peale hakanud. Samas meeldis talle mõte uute jäätiste ja sügavkülmatoodetega Peterburi vallutada. "Peterburi turg on veel jagamata ja seal on võimalik hea tööga palju korda saata," rääkis Leis.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:34
Otsi:

Ava täpsem otsing