Selver tegi Hiiumaal seda, mida Säästumarket ei suutnud

29. mai 2008, 14:24

Selver avas täna oma esimese poe Hiiumaal,
tehes selle sammuga seda, mida samuti saarel kanda kinnitada üritanud
Säästumarket veel mõnda aega tagasi ei suutnud.

Nimelt plaanis Säästumarketi kett kolm aastat tagasi laieneda ka Hiiumaale, kuid kohtas enneolematult kõva vastutöötamist kohaliku Hiiu Tarbijate Ühistu poolt. Asi läks nõnda teravaks, et Hiiu Tarbijate Ühistu juht Agu Kohari keelas oma poodides kohaliku ajalehe Hiiumaa turustamise, sest leht oli julgenud kirjutada Säästumarketi tulekust Hiiumaale. Keeluga kaasnes ultimaatum lehe peatoimetajale, et Hiiumaa üksikmüüki jätkatakse tarbijate ühistu poodides vaid siis, kui leht laseb teemal kirjutanud ajakirjaniku lahti. Agu Kohari argument toona oli, et Hiiumaa lihtsalt ei kannata veel ühte kauplust välja, kuna rahvast on saarel vähe.

Säästumarket tahtis esimese suure kaubandusketina Hiiumaal avada kaupluse Kärdla keskväljaku läheduses. Praegu aga pole Hiiumaal endiselt ühtegi Säästumarketit.

„Selveri laienemine Hiiumaale on kohalikele elanikele väga tähtis sündmus,“ lausus Hiiu maavanem Hannes Maasel. „Hiiumaa Selver koos teiste kaupluses asuvate teenusepakkujatega moodustavad Hiiumaa esimese ostukeskuse. Uute kaupluste ja teenusepakkujate näol muutub hiidlaste ja ka saart külastavate turistide jaoks kauba- ja teenuste valik olulisemalt rikkalikumaks. Oluline aspekt on ka uute töökohtade tekkimine – uues Selveris saab tööd 8 varem mandril tööl käinud inimest."

Hiiumaa Selverit juhib Ülle Vann, kes varem oli Hiiu Tarbijate Ühistu palgal.Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing