Tarkinvestor.ee: Arco Vara teine kahjumiga kvartal on asjade loogiline käik

Mariliis Pinn 29. mai 2008, 18:10

Tarkinvestor.ee analüütiku Kalle Kose
sõnul Arco Vara esimese kvartali tulemused suurt üllatust ei toonud. Vaadates
Eesti kinnisvaraturu olukorda on teine järjestikune kahjumiga kvartal asjade
loogiline käik.

"Pole põhjust kahelda juhtkonna kommentaarides, mille kohaselt ilma suuremaid projekte või kinnistuid müümata ja ümberhindluse kasumiteta jääb käesoleva aasta puhaskasum oluliselt alla eelmise aasta tulemusele," kommenteeris ta tulemusi.

"Esimest korda oma börsiajaloos on Arco Vara kinnisvarainvesteeringute ehk rendivooge tootvate projektide ümberhindlus toonud kahjumi. Senine virtuaalkasumi rida asendus 12 miljonilise kahjumiga ning on igati ootuspärane, et see ka selles suunas lähiajal jätkub. Kuigi juhtkonna sõnul ei ole ärikinnisvara nõudlus vähenenud, on ka ärikinnisvaraturule saabumas ülepakkumine, mis kindlasti ka olemasolevaid rendiprojekte mõjutamata ei jää," lisas ta.

"Et kolmveerand portfellist on seotud Eestiga, jääb Arco Vara ka edaspidi sõltuma põhiliselt siinse turu arengutest. Tänases suure olemasoleva varu kontekstis on ka arendustegevuse võimaliku eneseületamise korral keeruline valmistatud toodangut müüa," ütles Kose.

Kose sõnul on soodsaks trendiks muidugi ehitushindade langus, mille toel võiks ehk oodata konkurentsivõimelisemate hindadega eluasemete turuletulekut.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 11:27
Otsi:

Ava täpsem otsing