Sampos hapnes esimese kvartaliga 20 mln eest laene

02. juuni 2008, 11:58

Majanduslangus tõi Sampo pangale tänavu
esimeses kvartalis 20 miljoni eest halbu laene. Kogu portfellist läks hapuks
0,28%.

Kasv on märgatav, sest eelmise aasta esimeses kvartalis läks Sampol hapuks vaid 0,18% laenusid. Sampo personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur ennustas, et sügisel suureneb halbade laenude osakaal ilmselt veelgi. Tema sõnul on suurim riskigrupp kinnisvaraarendajad, keda hakkavad sügisel kummitama müümata korterite kommunaalmaksud.

Vanajuur kinnitas, et nende laenutingimused ei ole muutunud karmimaks, kuna Sampo oli ka suure buumi ajal piisavalt konservatiivne. "Me ei taha Ameerika mägesid ning seda, et klient saaks ainult makarone süüa," märkis ta. Tema sõnul lõdvendasid kliendid 2006. aastal liialt oma tingimusi, ent nende pank hoidis konservatiivset joont.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing