Tallinn plaanib vähendada laenukoormuse 43,5% peale

02. juuni 2008, 11:34

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul
kahandab eelarvestrateegia Tallinna laenukoormuse 2012. aasta lõpuks
43,5%-le aastatuludest.

"Kusjuures riigi lubatud laenukoormuse ülempiiriks on 60%," rõhutas Aas. "Tallinnal on ainukesena Eesti omavalitsusüksustest ette näidata kehtiv rahvusvaheliselt tunnustatud krediidireiting," ütles Aas. "Reitinguagentuur Moody's nentis Tallinna võlakoormust hinnates, et linna laenukoormus on pigem mõõdukas ning märkis ära ka linna laenuportfelli hea struktuuri."

Aasa sõnul ei pea opositsionääride jutt laenukoormuse hüppelisest kasvust ja linna ähvardavast pankrotist vett, teatas Raepress. "Tegemist on kas teadliku eksitamise ja paanika külvamisega või kirjaoskamatusega," nentis Aas.

Linna laenukoormus Aasa sõnul aasta-aastalt hoopis langeb ning seega pole alust Tallinna liigses laenamises süüdistada. Kui 2007. aasta lõpul oli linna arvestuslik laenukoormus 49,4%, siis 2008. aasta lõpuks on see 47,7% ning 2012. aasta lõpuks juba 43,5% aastatuludest.

See tähendab, et linn kustutab aasta aastalt laenukohustusi üha rohkem, kuid laenab raha juurde samas mahus kui varem.

Kui 2008. aastal on uute ja tagastatavate laenude suhe 286 miljonit krooni, siis aastaks 2012 väheneb see 181 miljonile kroonile. "Eelmise aasta lõpu seisuga oli Tallinna laenukoormus 2,15 miljardit krooni ning eelpool öeldust nähtub, et linn kavatseb järgnevate aastate jooksul oma laenukoormust vähendada," ütles Aas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2008, 17:21
Otsi:

Ava täpsem otsing