Tallinna börs: juhtkond otsustas päeva tavalisel ajal lõpetada

Agnes Ojala 03. juuni 2008, 15:04

Tallinna börsi juhtkond otsustas, et kuigi
börsipäev algas tehniliste viperuste tõttu alles 13.25, ei ole põhjust
kauplemise aega pikendada.

„Börsi juhtkond arutas seda, konsulteeris turuosalistega ka ja otsustas, et täna lõpeb kauplemine traditsiooniliselt kell 2,“ märkis börsi kommunikatsioonijuht Tex Vertmann.

Vertmann avaldas lootust, et pikk paus kauplemises kellelegi otsest kahju ei tekita. Tema sõnul olid kõik maaklerid pidevalt olukorrast informeeritud ja nendelt said soovi korral infot ka kliendid.

„Eks oma mõju on sel ikka, sest börs on kauplemiskoht, mis eeldatavasti on lahti nii nagu alati kauplemispäevadel. Ja mõju avaldub kindlasti juba vähenenud tehingute arvus ja käibes,“ rääkis kommunikatsioonijuht.

Kui mõni turuosaline peaks Tallinna Börsile tänase pärast kahjunõude esitama, siis vaadatakse avaldus Vertmanni sõnul kindlasti läbi. Ta lisas, et kahjude hüvitamine sõltub siiski asjaoludest. „Kui keegi arvab, et ta on kahju saanud, siis peab ta seda selgitama ja põhjendama. Kõik sõltub sellest,“ sõnas Vertmann.

Praegu on börsi peale põhjust kurjustada näiteks investoritel, kes soovisid täna osta Eesti Telekomi aktsiaid. Nimelt oli täna viimane päev, mil ostetud telekomifirma aktsiatele möödunud aasta eest dividende makstakse.

Kuigi tehnilised probleemid on Nasdaq OMXi süsteemi kummitanud juba kaks päeva, loodab Tallinna börs homme päeva alustada õigeaegselt. „Praegu jätkatakse süsteemi pidevat monitoorimist ja Põhjamaades ka on kindlasti juba alustatud tekkinud probleemide analüüsimisega, et sellist asja enam ei juhtuks. Loodame, et homme jätkub kõik tavapäraselt,“ sõnas Tex Vertmann.

Tema sõnul tuleb tal viimasel kolmel aastal meelde paar juhust, kus kauplemine on mõneks ajaks seiskunud. Nii pikalt aga ei ole süsteem neil kordadel maas olnud.

Tänast tööpäeva iseloomustas Vertmann kui iga teist päeva. „Enamik inimesi tegi oma tavapärast igapäevast tööd ja need, kes olid ühes meeskonnas Põhjamaadega, et võimalikult kiiresti kauplemine uuesti avada, tegid tihedat koostööd nii Põhjamaade kui ka Balti riikidega. Päev oli kindlasti erakordne ja juhtum kahetsusväärne,“ lisas Vertmann, kes tunnistas, et Tallinna Börsi kontoris siiski paanikat ei tekkinud ja juukseid peast ei kistud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2008, 10:37
Otsi:

Ava täpsem otsing