Tänavu kaotab töö rohkem kui 800 raudteelast

04. juuni 2008, 17:01

Tänase seisuga on raudteesektoris
koondatud juba üle 300 töötaja, kuid eeldatavasti kaotab töökoha veel 500
inimest. Raudteelaste ametiühing otsustas pikettida.

Enamus raudteelt koondatud töötajatest olid seotud transiidiga.

Eesti raudteelaste ametiühingu teatel otsustati 30. mail, et selle aasta 12. juunil kell 9.30 toimub valitsuse hoone ees pikett. Sellega tahetakse valitsusele meelde tuletada tema enda lubadusi.

Peaminister Ansip ütles mullu: „Eestile ei ole transiidi tähtsus oluline ja koondatavad töötajad leiavad teise töö kõrgema palgaga“.

„Aasta jooksul oli palju poleemikat transiidi teemal, kuid positiivseid muudatusi see ei toonud. Tegelikkuses põhjustas see paljude töökohtade kaotamist. Riik ei saanud 7 mld krooni riigikassase, mis mõjus ja hakkab veel mõjuma Eesti elanike heaolule,“ kommenteeris raudteelaste ametiühingu esimees Oleg Tšubarov.

„Arvan, et valitsuse mittekompetentne ja kergemeelne suhtumine transiiti on toonud suure majanduslanguse. Langus on mõjutanud mitte ainult raudteed, vaid ka mere- ja metsanduse valdkonda, keemia- ning metallitööstust. Samuti mõjutab see olukord hindade tõusu kaubanduses ja teeninduses. Valitsus oma tegevusega aitas hävitada seda, mis tõi reaalselt tulu Eesti riigile. Sealjuures ei tehtud midagi, et peatada majanduslangust,“ lisasTšubarov.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. June 2008, 12:02
Otsi:

Ava täpsem otsing