Tavid alustab haruldaste Põhja-Korea kuldmüntide müüki

04. juuni 2008, 18:02

Korea Rahvademokraatliku vabariigi keskpank
andis Tavidile loa müüa oma kuldmünte. Harulduse tõttu on need kuldmündid
numismaatikute maiuspalaks.

Esimene partii Põhja-Korea kuldmünte on juba müügil. Tegemist on väga kauni ja haruldase kuldmündiseeriaga „Metsloomad ja –linnud“, mis koosneb üheksast 31grammisest mündist. Mündid on toodetud 2007. aastal, nende kullaproov on 999 ja nimiväärtus 60 000 vonni. Igat münti on toodetud vaid 500 tükki, teatas Tavid.

„Kuna tegemist on kogu maailmas väga haruldaste müntidega, sobivad need eelkõige numismaatilise kulla huvilistele. Tavid planeerib münte müüa eelkõige maailma kullaturul tegutsevatele hulgimüüjatele,“ rääkis Meelis Atonen.

Pyongyangis käisid lepingut allkirjastamas Tavidi nõukogu esimees Alar Tamming ja nõukogu liige ning kullasuuna juht Meelis Atonen.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2008, 15:25
Otsi:

Ava täpsem otsing