Homne valuutaturu prognoos

Hille Tressum 05. juuni 2008, 18:44

Valuutaturu prognoos reedeks, 6
juuniks.

12:00 Saksamaa tööstustootmine aprillis. Tööstustootmine on oluline majandusaktiivsuse näitaja ning omab valuutale suurt mõju. Tootmine langes märtsis -0.5% ning nõrgendas ka eurot. Aprillilt oodatakse aga näitaja kasvu 0.2% võrra ning euro tugevnemist peale andmete avaldamist. Aastase näidu kasvuks oodatakse 6.4%.

14:00 Kanada töötuse määr mais. Analüütikud ootavad töötuse püsimist 6.1% tasemel nagu see oli ka eelneval kuul ning seega ei avalda see näitaja homme Kanada dollarile olulist mõju.

15:30 Muutused palgamaksetes (Change in Nonfarm Payrolls), USA, mai. See on äärmiselt oluline indikaator ning andmete avaldamisel omab suurt mõju valuutaturule. Mais prognoositakse -52,000 suurust muutust, mis viitab majanduse edasisele jahtumisele. Kui avaldatavad andmed vastavad prognoosidele siis ei mõjuta see oluliselt turgu kuid oodatust erinev tulemus kõigutab valuutat.

17:00 Hulgimüüjate varud USA-s, aprill. Analüütikute hinnangul kasvavad hulgimüüjate varud aprillis 0.5% võrra, mis on tagasilöök võrreldes eelneva kuu langusega. Kasvavad hulgimüüjate varud iseloomustavad nõudluse vähenemist ning see nõrgendab dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. June 2008, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing