Kurikuulus kohtunik kaotas lahingu prokuratuuriga

05. juuni 2008, 16:52

Tallinna ringkonnakohus jättis meelehea
võtmise pärast vangi mõistetud kohtuniku Ardi Šuvalovi pika ninaga. Šuvalov
nõudis prokuratuurilt ajakirjanduse informeerimisest tekkinud kahju
hüvitamist.

Harju maakohtus töötanud Ardi Šuvalov pressis raha välja ärimees Andres Davõdovilt, kelle vastu esitatud kriminaalsüüdistust ta läbi vaatas. Davõdov istus kohtupingis koos endise kaitsepolitseiniku Priit Tikerpe ning endise Tallinna abilinnapea Vladimir Panoviga.

Pistist vahendas Šuvalovi kunagine kursusekaaslane Tartu Ülikooli juuraõpingute päevilt, praegune kinnisvaraärimees Martin Napa.

Pärast pistisevõtu avalikukstulekut leidis Šuvalov, ei prokuratuur poleks tohtinud tema kriminaalasja kohta sõnakestki öelda, kuna see rikkuvat tema põhiõigusi. Ekskohtuniku hinnangul rääkis riigiprokurör Laura Vaik Šuvalovist kui kurjategijast enne vanglakaristuse määramist.

Šuvalovi enda arvates seisnes tekkinud kahju väärikuse alandamises, eraelu puutumatuse ning au ja hea nime teotamises.

Tallinna halduskohus jättis Šuvalovi kaebuse rahuldamata, kuid pistisevõtja kaebas otsuse ringkonnakohtusse. Teise astme kohus nõustus halduskohtuga, kelle hinnangul avaldas prokuratuur teavet õiguspäraselt ning Šuvalovi õigusi ülemäära kahjustamata.

"Avaliku usaldusega ametiisiku kahtlustamine altkäemaksu võtmises on oluline sündmus, mistõttu on põhjendatud nii avalikkuse kõrgendatud huvi sellise sündmuse vastu kui ka sellisest olulisest sündmusest avalikkuse informeerimine," selgitas kohus pressiteate vahendusel.

"Kriminaalmenetluse kohta avaldatud teave jäi avalikkuse informeerimise objektiivse vajaduse piiridesse ja süütuse presumptsiooni pole rikutud," lisas kohus.

Ringkonnakohtu otsuse võib 30 päeva jooksul riigikohtusse edasi kaevata.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing