Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Metsapõleng tegi Läänemaale üle 50 miljoni krooni kahju

09. juuni 2008, 09:20

Esialgseil andmeil põhjustas Variku ja
Vihterpalu vahel möllanud metsapõleng ainuüksi Läänemaa osas looduskahju 52
miljonit krooni.

Läänemaa keskkonnateenistuse juhataja Koit Latiku sõnul jäi 850 hektari suurusest põlengualast Läänemaale umbes 400 hektarit, kirjutas Lääne Elu. „Enamik põlengualast oli kaitsevööndis, rabakooslused ja nooremapoolne männimets,” ütles ta. „Seal oli üleeuroopaliste väärtuslike elupaigatüüpide nimekirja kantud kooslusi.”

Põlengualas oli ka mitut liiki kaitsealuste lindude, loomade ja putukate elupaiku. Keskkonnainspektsioon arvab praegu looduskahju kokku. Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria–Elisa Rannajõe sõnul on metsapõlengu uurimine praegu eeluurimisstaadiumis ning kontrollitakse, millest võis põleng üldse alguse saada.

Läänemaa spetsialistid kahtlustavad, et tuli võis alguse saada maastikukulguritest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2008, 09:39
Otsi:

Ava täpsem otsing